Antti Salonen 191

pääluottamusmies


Pääluottamusmies ja Teollisuusliiton hallituksen jäsen

 


TYÖ

Toimin päätoimisena pääluottamusmiehenä Sandvikin Tampereen tehtaalla. Tamperelaiset taitavat tuntea Sandvikin vieläkin paremmin entisellä Tampellasta periytyvällä nimellä Tamrock. Kallioporauslaitteita valmistavassa tehtaassa pääluottamusmiehenä toimiminen avaa omanlaisensa näköalapaikan Suomalaiseen koneenrakennuksen ja vientiteollisuuden ytimeen.Toimin myös Sandvikin EWC (European Works Council) kokousedustajana. EWC on eurooppalainen yritysneuvosto jonka tarkoitus on antaa työntekijöille mahdollisuus vaikuttaa työtään koskevaan päätöksentekoon.

 

LUOTTAMUSTOIMET JA JÄRJESTÖTYÖ

Työmarkkinakenttä ja työkulttuuri ovat tulleet tutuksi myös luottamustoimissa. Olen toiminut niin entisen Metallityöväen Liiton ja nykyisen Teollisuusliito ry:n hallituksen  jäsenenä, kuin Tampereen Teollisuustyöväen Ammattiosasto ry:n puheenjohtajana

Toimin myös Tampereen kaupungin varavaltuutettuna ja rakennus ja ympäristöjaoston jäsenenä., sekä työelämän kansanopisto Murikan johtokunnan jäsenenä.


METSÄSTÄJÄ JA MOOTTORIPYÖRÄILIJÄ

Työelämää tasapainottamassa ovat harrastukseni moottoripyöräily sekä metsästys. Metsästyksessä apurina häärii karkeakarvainen mäyräkoira Alma.

Vaikka nykyään löytyy paljon harrastusmahdollisuuksia, koen erittäin tärkeäksi lisätä liikuntaan ja vapaa-ajan toimintoihin kannustavia elementtejä ihmisten arkeen. Työelämän nopeutuva sykli sekä vuorotyön aiheuttama uupumus on iso terveysriski työväestön keskuudessa.

AATE

Työväen puolesta

 


European